Voor uitkeringsgerechtigden WWB en minima

Leven flexwerker te uitputtend

student 849828 960 720Het leven van een flexwerker is een ware uitputtingsslag. Ook is het onzeker of er werk genoeg is om je leven als flexwerker in je levensbehoefte te voorzien. Voor je het weet sta je weer op straat en vraag je je af hoe overleef ik dit weer allemaal. Het leven van een flexwerker gaat niet over rozen, (lees meer....)

Een mens is geen vluchteling

syriaEen mens kiest er nooit voor een vluchteling te worden, het is altijd de situatie die mensen vastgrijpt, hen dwingt tot het lot of beter gezegd het juk van vluchteling. Een vluchteling verliest in het ergste geval alles.

Lees meer...

Waarom is proces inburgeren zo moeilijk?

acceptatieHoe zit dat nu psychologisch? Sleutelwoorden voor de vluchteling en zijn omgeving zijn: Bereidheid tot aanpassing van de vluchteling tegenover (veel) begrip van zijn omgeving. Zonder deze wisselwerking is inburgering niet mogelijk.

Begrip is een onderdeel van warmte, maar kan er alleen zijn wanneer het is gebaseerd op echtheid.* De vluchteling maar ook zijn/haar omgeving worden aangesproken op hun beider vermogen met dit complexe proces om te kunnen gaan. Het complexe voor de omgeving komt bijvoorbeeld tot uiting in het feit dat de vluchteling niet makkelijk kan worden benaderd vanuit zijn of haar eigen individualiteit omdat de context van deze individualiteit in veel gevallen niet meer compleet is of verloren is gegaan. Zijn referentiekader is niet meer in tact ook omdat zijn eigen wijze van informatieverwerking (bijvoorbeeld door trauma) ernstige averij heeft opgelopen.

Lees meer...

Kabinet pakt laatste hoop wajongers af

rolstoelWajongers met minder loonwaarde en onder het minimum werken kunnen op geen enkele manier het wettelijke minimum loon meer verdienen. Dit blijkt uit ingediende beleidstoelichting staatssecretaris v. Ark van SZW bij de 2e kamer. Lees meer

Mensen onderkant samenleving in discipline systeem

beggarZit je onderaan de ladder van de maatschappij dan kom je terecht in het disciplineringssysteem. Je wordt dan uitgebuit door grote bedrijven, overheid en kapitaalbezitters. Dit volgens onderzoek Sociaal Impact Bonds. Lees meer

Minimum loon per 1 juli hoger

geldNet als het minimumloon per maand, week en dag gaan de minimumlonen per uur per 1 juli 2018 met 1,03% omhoog. Klik hier voor meer informatie over de hoogte van het minimumloon..

Uitkeringsbedragen per 1 juli 2018

bijstandDe hoogte van uitkeringen is gekoppeld aan de hoogte van het minimumloon. Omdat het minimumloon per 1 juli 2018 verandert, veranderen ook de uitkeringen. Klik hier voor de uitkeringsbedragen per 1 juli 2018.

Stichting Kinderen van de Voedselbank

kinderenvandevoedselbankStichting Kinderen van de Voedselbank is opgezet door een aantal vrijwilligers. Zij zet zich in om de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede in Nederland tegen te gaan, voor kinderen waarvan de ouders gebruik moeten maken van de voedselbank. Lees hier meer over de stichting en hun activiteiten.

Caparis opent "Stream": We doen het voor de mensen!

confettiDeze week opende Caparis de afdeling "Stream". Alex Bonnema, algemeen directeur van Caparis, legde uit dat Caparis met Stream een ander bedrijf is geworden dan het was. "Stream wordt een succes als we ons gemeenschappelijk doel voor ogen houden: we doen het voor de mensen.”

In het artikel uit de Drachtster Courant wordt niet duidelijk of Caparis het ook samen met de mensen gaat doen aan de hand van een persoonlijk maatwerkplan afgestemd op onder andere talenten, vaardigheden, interesses en ervaring.