Voor uitkeringsgerechtigden WWB en minima

Het rommelt (weer) in het Gemeentehuis

bestuurEr heerst onder de ambtenaren en personeel erge frustraties en vele teleurstellingen omtrent de werkwijze die de Gemeenraad hanteerd in de laatste perioden. Er is o.a. getracht buiten de raad om herziening van de begroting te kunnen realiseren. Onderstaand artikel is 1 van de 3 artikelen in de Leeuwarder Courant die de problematiek in de Gemeente Smallingerland heeft aangekaart.

Lees meer ...

Korte lijntjes, snel thuis

dakloosIn Enschede is het project WoonStAR opgestart om mensen die in financiele problemen zijn gekomen en daardoor niet meer hun huur of hypotheek kunnen betalen, direct te kunnen helpen en daarmee het aantal daklozen te kunnen voorkomen of zelfs verminderen. Dit Enschedese project geeft het voorbeeld hoe alle Gemeenten hiervan kunnen leren.

Lees meer ...

Lageinkomensvoordeel (LIV): wat gaat er veranderen?

leningenHet LIV gaat in 2024 veranderen in loonkostenvoordeel (LKV) voor jongeren. Minister Koolmees en Staatssecretaris Van 't Wout lichten dit toe n.a.v vragen over de begroting Ministerie van SZW. Wat de gevolgen zijn van deze wijziging heeft Accountancy Vanmorgen in onderstaand artikel op een rijtje gezet.

Lees meer ...

Kostendelersnorm verergert de woningnood

houseDe Woonbond heeft al geruime tijd geleden dit probleem aangekaart en voorzien. Ook maatschappelijke organisaties hebben dit probleem reeds aangegeven en gemeld. Na een nieuw onderzoek in opdracht van Min. V. Soc. Zaken blijkt dat eerdere gedane meldingen en signaleringen van organisaties juist waren en nu pas worden erkent.

Lees meer ...

Problemen Carins na 2 jaar nog steeds niet opgelost

carins artikelDe politiek (Smallingerland) maakt zich ernstige zorgen over (zorgorganisatie) Carins. Er heerst nog steeds een grote chaos met enorme wachtlijsten en andere sores die naar boven zijn komen. Ook afspraken tussen de Gemeente en Carins zijn totaal niet helder en er zitten grote hiaten in het systeem en de procedures. En de kostenpost blijft maar stijgen.

Lees meer ...

Bjjstand en minimumloon veel te laag

lonenHet Nibud heeft 5 jaar lang onderzoek gedaan naar de financiële posities van burgers met een laag inkomen en daarbij de gemeenten hoe deze zich hierin participeren. Het rapport is nu openbaar gemaakt.

Lees meer ...

Nieuws Sociaal Domein

craftsmen 3094035 340Bijstand en aan het werk, je moet maar durven is de titel die Stimulansz meegeeft dat onderzocht heeft wat de gevolgen zijn op financiele aspect.

Lees meer ...

Kan het nog gekker?

car 4314563 960 720Het aanschaffen (leasen) van Tesla’s door de directie Caparis is bij de gemeenteraad Achtkarspelen in het verkeerde keelgat gekomen en de actie ongepast vindt jegens burgers en het gemeenschapsgeld.

Lees meer ...

Zwangere vrouwen AZC’s dupe van mensenhandel?

vrouwenHet is goed mis in de AZC’s naast de verdwijning van duizenden kinderen uit AZC’s blijkt ook dat zwangere vrouwen zonder enige redenen uit de AZC’s verdwijnen. Het dagblad NU vermeldt dat het EMM vermoedt dat deze vrouwen het slachtoffer zijn geworden van mensenhandel.

Lees meer ...