Voor uitkeringsgerechtigden WWB en minima

Vrijwilligersvergoeding omhoog

vrijwilligersvergoediingSinds 1 januari 2019 kunnen vrijwilligers een belastingvrije vergoeding krijgen van maximaal €170,- p/m, dat is €1700,- per jaar.

Lees meer ....

Het beste sociaal beleid komt uit Pekela

soscialpekelaDoor onderzoek van FNV is naar voren gekomen dat Gemeente Pekela (prov. Groningen) het meest en best sociaal beleid voert van heel Nederland met als goede 2e Veendam. De factoren die Pekela nastreeft zijn: de juiste hulp bieden aan mensen in bijstand en het armoede beleid.Ook zou Pekela haar voorkeur uitspreken naar verhoging van de uitkeringen met 10%..De Gemeente Smallingerland zou hiervan een voorbeeld kunnen nemen en veel van de Gemeente Pekela (en Veendam) kunnen leren a.d.v. gevoerde sociaal beleid voor die mensen met een minima.

Lees meer.....

Voedselbank Drachten

voedselbankOndanks verkondigingen door overheid en cpb dat iedereen er op voor uit gaat lijkt het er voor alsnog op dat voor de minima NIET deze stijgende lijn kan worden aangetoond. De minima komt steeds meer in de verdrukkking door allerlei berichten van duurder worden de kosten, levensmiddelen (energie, btw, boodschappen). Om in levensonderhoud te kunnen voorzien is bij de voedselbank een voedselpakket beschikbaar. Er zou geopperd zijn de inkomens grens voor het in aanmerking komen van een voedselpakket te verhogen.

Voor meer en correcte info verwijzen wij u naar de website van de voedselbank.

Ongelijke behandeling participatiewet

wheelchair 749985 960 720Op 1 januari 2015 is de Participatiewet ingevoerd met als doel zoveel mogelijk mensen aan werk te helpen dus ook voor de groep met een arbeidsbeperking. Ondanks alle goede bedoelingen blijkt dat er nog steeds ongelijkheid heerst op het gebied van het arbeidsloon tussen werkgevers-overheid-uitkeringsintanties.

Lees meer

Besparing door nieuwe aanpak schuldhulp

Alleen een bewindvoerder als het echt nodig is. Betere hulp bij schuldhulpproblemen en sneller uit het beschermingsbewind. Dat is het doel van nieuwe samenwerking tussen gemeente (lwden) en bewindvoerders ...

lees meer