Voor uitkeringsgerechtigden WWB en minima

Het zoet komt niet voor iedereen

Op prinsjesdag kregen wij te horen dat het Kabinet van plan was inkomens 20.000-60.000 per jaar meer koopkracht te gaan bieden. Maar wat is daarvan terecht gekomen met name voor de uitkeringsgerechtigden die het zo moeilijk hebben?

Lees meer ...

 

SCP rekent definitief af met Participatiewet

De tegenvallende resultaten van de Participatiewet zijn onder anderen te wijten aan opstartproblemen bij gemeenten en de manier waarop geld binnen de wet wordt ingezet. Ook blijken aannames in de wet niet te kloppen met de praktijk

Lees meer ...

Waardigheid armen ook door hulpverleners genegeerd

Arme mensen lijden niet alleen onder hun armoede, maar ook onder aantasting van hun waardigheid. Ook hulpverleners dragen daaraan bij door zich te richten conform de regels op het versterken van financiele posities zonder aandacht voor de mens en diens gevoelens.

Lees meer....

 

Tien-procent regeling voor toeslagen

Als je niet het hele jaar een toeslagpartner of medebewoner hebt gehad en stijgt het jaarinkomen na vertrek? Dan kan dit inkomen over de periode nog meetellen waardoor je toeslagen moet terug betalen.

Lees meer...

 

Schuldhulpverlening kan succesvoller

Volgens de landelijke Clientenraad kan de schuldhulpverlening veel succesvoller zijn door rekening te houden met de emoties van betrokkenen. Adviesbureau Purpose heeft hier onderzoek gedaan onder 7 gemeenten in opdracht van Schouders er onder.

Lees meer .....

Gijzeling door de schuldenindustrie

In de schuld zitten tot over je oren. Eén op de vijf jongeren heeft hiermee te maken. Op 18 september jongsleden was op NPO 3 een documentaire programma “De schuldmachine” te zien over dit thema. Zowel Zorg+Welzijn  als BNN/VARA hebben aandacht aan dit probleem besteed.